Guide til korrekt dækopbevaring

Det kan være svært at passe på sine dæk, hvis du ikke tænker over, hvordan du griber det an. Det behøver dog ikke at være besværligt med opbevaring af dæk, fordi vi har lavet denne guide til, hvordan du griber det an.

Se også 32 gode råd til dækopbevaring her

Det vigtigste, du kan gøre, er:

  • Opbevar dem tørt.
  • Rengør dem inden du opbevarer dem.
  • Skift til de rigtige dæk med det samme vejret skifter.

Vedligehold dine dæk

Det kan være fristende at tage dine dæk af bilen og så bare glemme alt om dem. Men det er ikke den bedste løsning, fordi du bliver nødt til at vedligeholde dem, hvis du vil være sikker på, at de holder i lang tid.

Det er oplagt at vedligeholde sine dæk hver gang, at du skifter dem. Så når du endelig tager dine vinterdæk af, så skal du få dem rengjort. Det samme gør sig gældende med sommerdæk, men det er især vinterdæk, som bliver beskidte, fordi du kører rundt i sne og slud.

Du skal gøre dem helt rene. Dvs. både rundt om dækket og på selve dækket. Optimalt set skal de ligne helt nye dæk. Så når du finder dem frem igen, så er det som om, at du har helt nye dæk. På den måde kommer dine dæk til at holde længere.

Opbevar dem tørt og sikkert

Det er også vigtigt, at du sørger for at bevare dine dæk et tørt sted. Noget af det vigtigste, når 

det kommer til dækopbevaring, er, at dækkene ikke bliver for varme eller kolde. Derfor er det en dårlig idé, hvis du opbevarer dig på dit loft eller i din kælder.

Vi vil i stedet anbefale, at du opbevarer dem et sted, hvor de ikke oplever ekstrem varme. Det er især et kæmpe problem, når det kommer til dine vinterdæk, fordi de skal opbevares om sommeren. Her kan dit loft blive meget varmt, hvilket er dårligt for dine vinterdæk.

Derfor er det en god idé at finde dækopbevaring et sted, hvor du er sikker på, at det er tørt og sikkert. Det kan være i en dækcontainer, eller det kan være i et ekstern lagerrum. Her er du sikker på, at du får den helt rigtige temperatur hele tiden. Især med et ekstern lagerrum da de sørger for at bevare temperaturen for dig.

Hvis du følger begge disse råd, er du sikker på, at både dine vinter- og sommerdæk holder i lang tid. På den måde kommer du til at spare mange penge i længden, fordi dine dæk kommer til at holde i længere tid.

Det er ikke billigt at købe dæk, derfor anbefaler vi, at du passer godt på dem. Når du vedligeholder dem, så kan du også finde evt. fejl med dem, som du dermed kan få løst. Dæk er utrolige vigtige, når det kommer til din sikkerhed. Gode dæk står bedre fast på vejen og dermed øges din sikkerhed markant.

Pas altid på dine dæk og derfor skal du starte med god dækopbevaring.

Skriv et svar