Udlejning af depotrum

Overvejer du at udleje et depotrum, kan det få store skattemæssige konsekvenser. Rigtig mange mennesker er ikke opmærksom på at lejeindtægten er skattepligtig, fordi at værelsesudlejning for op til et par tusinde kroner om måneden ikke beskattes. Den regel gælder dog kun udleje til beboelse, og derfor gælder skattereglen ikke for udleje af depotrum. Som udlejer bliver du selvstændigt erhvervsdrivende. Det betyder at du skal have et cvr nummer, digital postkasse, bogføre dine bilag i f.eks. Economic eller Dinero, momsregistreres hvis din omsætning overstiger 50.000 kr. om året og lave årsregnskab med selvangivelse. Dette årsregnskab kan være efter virksomhedsskatteordningen, ofte forkortet til virksomhedsordningen, kapitalafkastordningen eller ske efter personskatteloven.

Dette årsregnskab bliver hurtigt kompliceret når du udlejer en del af den bolig du selv bor i, for hvor meget må du egentligt trække fra i skat? Fællesomkostninger som forsikring, el-, vand-, og varme skal fordeles, men hvordan?

Det kan derfor være en rigtig god ide at få skatterådgivning fra en godkendt revisor, dvs. en registreret revisor eller en statsautoriseret revisor. Vælger du en statsautoriseret revisor kan du f.eks. vælge revisionsfirmaet RéVision+ Statsautoriseret Revisionsaktieselskab i Aarhus. En revisor i Aarhus er særligt relevant hvis du selv bor i Aarhus, såsom i Tilst, i Risskov eller i Lystrup, da du så hurtigt kan køre hen til revisor (selvom de fleste regnskabsmaterialer i dag sendes digitalt).

RéVision+ Regnskab, Rådgivning og SKAT Statsautoriseret Revisionsaktieselskab har også afdelinger i Aalborg, Aars https://www.revision-plus.dk/aalborg/og Viborg, og herudover arbejdes der med at åbne revisionskontorer i flere at de største danske byer.

Revisoren kan hjælpe dig med den lavest mulige beskatning og med alt det praktiske. Vælger du et revisorabonnement, kan du tilmed ringe og spørge din revisor om alt det du vil, uden at det koster ekstra.

Selve årsregnskabet fås med flere typer erklæring fra revisor. Den dyreste revisorerklæring er en revisionspåtegning. Ved revision skal revisor udføre en lang række revisionshandlinger, som ikke nødvendigvis bringer værdi for dig. Derfor bør du overveje en billigere revisorerklæring, såsom udvidet gennemgang, review eller assistance med opstilling. Den billigste erklæring fra revisor, assistance med opstilling af årsrapport, vil normalt være nok.  

Skriv et svar