Opbevaring derhjemme har sine fordele

Om sommeren vælger mange at tage den helt store oprydning i hjemmet. Her er vejret godt, og der er mulighed for at skabe mere plads i boligen ved at opbevare dine ejendele og møbler i garagen eller skuret. Det er nemlig meget befriende at få lavet mere plads i hjemmet, og det kan faktisk også medvirke til at reducere dit stressniveau.

Derudover giver det dig mulighed for at være fleksibel omkring dine møbler, når du opbevarer dem i garagen eller skuret. Det betyder nemlig, at du har mulighed for at hente dine ejendele og møbler indendørs igen, hvis du får brug for dem på et senere tidspunkt.

Få mere plads – anvend opbevaring i garage og skur

Der er faktisk flere gode fordele ved at opbevare dine møbler og ejendele i garagen eller skuret. Du kan nemlig spare penge ved at bruge dine egne ”lokaler”, så du er fri for at leje dig til opbevaring andre steder. Derudover slipper du også for at skulle bruge tid og penge på at transportere dine møbler frem og tilbage mellem dit hjem og dit depotrum.

Selvom du måske allerede nu tænker, at du ikke har nok plads at gøre med i garagen eller skuret, så kan det dog sagtens lade sig gøre at skabe plads. Især hvis du udnytter nogle af følgende tips til optimal udnyttelse af depotrummet:

  • Sæt boxmadrasser på højkant og fjern benene, så du undgår belastning af disse.
  • Sofaer kan også snildt stå på højkant eller almindeligt. Vær dog opmærksom på, at du bør fjerne sofabenene på enkelte modeller, da du ellers risikerer at beskadige dem.
  • Placer dit mindst brugte indbo bagerst i skuret eller garagen, så du ikke skal døje med gøre plads, når du skal have det frem og tilbage.
  • Dæk dine møbler til med lagener, så de ikke bliver beskidte.

Afhængigt af hvordan gulvet er lavet, er det måske nødvendigt at gøre noget for at beskytte dine ting. Beton, belægningssten og fliser der ligger direkte på jorden, kan der nemt trække fugt op igennem. Så hvis der ikke er lavet en fugtspærre i sådanne gulve, kan det være at tingene der skal opbevares, skal klodses op.

Bagsiden af medaljen

Selvom det kan lyde som en god idé at opbevare sine ejendele og møbler i garagen eller skuret, så er der dog også nogle ulemper, som du bør være opmærksom på. Du kan nemlig risikere at beskadige dine møbler og andre ejendele, hvis du ikke er opmærksom på disse ulemper ved opbevaring i garage og skur.

Mange garager og skure er ikke helt nye, og det er derfor meget almindeligt, at disse med tiden bliver utætte, og både vind og vand kan trænge ind. Dette resulterer oftest i temperaturudsving og svingende luftfugtighed. Og dette kan være farligt for især dine møbler. Luftfugtigheden skal helst være helt tilpas, ellers risikerer du, at der kommer skimmelsvamp i dine møbler. Dette gælder især for møbler med elementer i træ.

På den anden side, så er meget lav luftfugtighed også et problem. Det er nemlig en fordel for dine møbler at få en smule fugt. Så holder de sig nemlig bedst. Du vil derfor også kunne opleve, dine møbler tørrer ind og sprækker. Du bør derfor overveje, om du skal opbevare i garagen eller skuret, eller om du kan drage fordel af opmagasinering i tætte og sikre depotrum.

Skriv et svar