Sådan kommer du helskindet igennem en renovering derhjemme

Det er altid spændende at kaste sig over en renovering i hjemmet. Det er en af de ting, der koster mange penge og ikke mindst nænsom planlægning for at lykkes – men til sidst er det absolut alt besværet værd.


Det sværeste ved en renovering derhjemme er dog at komme igennem perioden uden at blive helt skør over ikke at kunne bruge visse dele af hjemmet, mens renoveringen står på. Det er især hårdt, hvis der er tale om et vigtigt rum som køkkenet, hvor du pludselig ikke kan lave mad, mens der bygges om.

Men uanset hvilket rum, du er ved at få bygget om, så er det hårdt at skulle undvære. Ikke nok med det, så opstår der en hel masse praktiske spørgsmål som eksempelvis:

  • Hvad med møbelopbevaring under ombygningen?
  • Hvad gør vi, hvis renoveringen trækker ud?
  • Hvordan navigerer vi bedst at bo i hjemmet under renoveringen?

Møbelopbevaring er vigtigt

Det er vigtigt at finde en god udbyder af opbevaring af møbler, mens du bygger om. Hvis du eksempelvis er ved at bygge om i din stue, så har du en hel masse store møbler, som du må finde opbevaring til.

Det er vigtigt, for selvom du sagtens kan stille møblerne ind i et andet rum i huset, mens renoveringen står på, så er det hårdt at skulle leve sådan, og det er noget af det, der kan være med til at gøre dig rastløs og irriteret, mens der bliver bygget om derhjemme.

Derfor kan det kun anbefales, at du finder et sted at få møbelopbevaring. Der findes heldigvis opbevaringsrum landet over i byer som eksempelvis Odense, Aarhus og Aalborg, hvor du kan få møbelopmagasinering ganske billigt og under sikrede forhold.

Det vigtigste er, at dine møbler står i et tempereret lokale, hvor luftfugtigheden er lav, således dine møbler ikke lider skade under opbevaringen. Dette kan du få med et opbevaringsrum. Her står dine møbler helt i sikkerhed, så du kan være sikker på, at du får dine møbler helskindet hjem igen.

Samtidig slipper du for at skulle leve med at have møblerne fra stuen stående andre steder i hjemmet, for det vigtigste er, at du kan føle dig godt tilpas i de rum, der ikke er ved at blive renoveret.

Hvad gør du, hvis renoveringen løber ud?

Det er ikke uhørt, at en renovering pludselig trækker ud og tager længere tid end beregnet. Det kan nemt ske, hvis nogle af delene til renoveringen bliver leveret for sent, eller hvis dine håndværkere modtager en fejllevering af nogle af delene.

I den situation trækker din renovering ud, og det kan betyde, at du har brug for opmagasinering af dine møbler i en længere periode, end du først havde antaget.

Det er dog intet problem med et rum til møbelopbevaring. Her kan du nemlig blot forlænge din lejeperiode, så du med ro i maven kan navigere igennem din renovering af hjemmet og få dine møbler tilbage, når du har brug for det.

Få inspiration til et nyt hjem her

Skriv et svar